Den här sidan har begränsat stöd för din browse. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox
📞 08 16 64 64 - vår telefonlinje är alltid öppen!

 

Våra mest populära push gifts och tips på mammagåvor till en nybliven mamma (inklusive dig själv)

Pushpresent är något jag tidigare inte visste fanns. Nu vet jag att det är en underbar present att få, och något som många blivande och nyblivna mammor faktiskt längtar efter!

Ibland får mamman en gåva av sin partner direkt efter födseln, men det är nästan lika vanligt att tillsammans välja ut pushpresenten när ni kommit hem och landat i er nya familjesituation. I den här artikeln får du tips om de mest omtyckta mammagåvorna hos oss!

Populära mammagåvor


Kan det bli enklare och finare? Ett diamantbestrött bokstavshalsband med ditt barns första bokstav. Tiny Letter-halsbandet har blivit en av våra mest omtyckta mammagåvor.

Vad är en pushpresent? 

Den vanligaste anledningen till att kunder kommer till oss är för att markera stora händelser i sitt liv. Det kan handla om att man tar examen, blir befordrad, säger upp sig från ett jobb man inte trivs med, förlovar och gifter sig (eller tvärtom; att man bryter sig loss från en relation som inte längre gör en gott) - eller för att fira att man tagit sig igenom en annan stor brytpunkt i livet.

Att få barn är något av det mest livsomvälvande man kan gå igenom. Det föder en ny, stor kärlek som är svår att greppa - och många drömmer om att ha en fysisk symbol för denna kärlek.

Vissa tycker inte om själva ordet "push gift", som spridit sig från USA och på senare tid blivit en trend i Sverige. En rekommendation är att istället kalla det för "mammagåva". Att bära smycken för våra barn kan nog varje guldsmed intyga att vi gjort mycket, mycket länge!

En diamantdekorerad bokstavsberlock för dig som vill trä flera berlocker på din favoritkedja.

Överraska på BB eller välja ut tillsammans senare? 

Hos oss är det lika vanligt att partnern överraskar med en mammagåva när barnet föds, som att ni tillsammans väljer ut smycket efter födseln när ni kommit hem och landat i er nya familj.

Berlock med bebisens fotavtryck - ett av de mest personliga halsbanden du kan bära! När er baby är några månader gammal kan ni ta babyns fotavtryck och föra över till ett halsband.

Barnet får ärva push presenten

Många har en önskan om att barnet i framtiden ska få ärva "sin" pushpresent. Det gör köpet ännu mer speciellt och personligt!  

Handgraverad Goldie med diamanter och barnens namn: Daphne och Dante. En mammas ringar för sina två barn <3!

3 tips - tänk på detta när du väljer pushpresent: 

 1. Personligt - det är vanligt att gravera barnets namn eller ha barnets första bokstav någonstans på smycket. Men man kan också välja en personlig ädelsten som symboliserar ens barn!

 2. Bära varje dag - många vill kunna bära sitt smycke varje dag. Därför väljer många ett nättare halsband (upplevs ofta praktiskt i vardagen) eller en ring som kan bäras varje dag.

 3. Ska kunna passa till mycket -  av samma anledning går pushpresenten ofta åt det minimalistiska håller snarare än att vara ett uppseendeväckande statementsmycke. 

Med allt detta sagt ska du välja precis det smycke du känner för. Känns det rätt så är det rätt!

 Den som väljer en ring som mammagåva vill ofta gravera barnets namn. Här Goldie med gömd gravyr - en minimalistisk ring med den mest subtila gravyren på utsidan!

Handgraverad Klassisk Goldie - en enkel, klassisk ring. Jag valde att gravera vår dotters pappa (och min sambo) Björns namn! 

  Ringar med ädelstenar

  Istället för en synlig gravyr väljer många en särskild ädelsten för att symbolisera barnet, och det är vanligt att det är en färgsten. Dessa ringar graveras ofta på insidan istället!

  Jade Petite Enough Ring med två gröna smaragder - en ring som en tvillingpappa gav sin fru efter att hon fött deras två söner! De två smaragderna symboliserar sönerna. Ringen är graverad inuti med en personlig gravyr som bara de två vet om. <3

  En ring att addera till sin bröllopsstack - "familjefingret"!

  Titta på ringfingret till någon som har en stor familj - det är inte ovanligt att det sitter en hel hög med ringar där! Det är nämligen vanligt att som push gift välja att addera en ring ovanpå sin förlovnings- och vigselring. Man vill helt enkelt ha hela familjen samlad på samma finger!

  Kanske sammanfaller tidpunkten för bebisens födsel med att man har börjat vänja sig vid sin bröllopsstack och vill "krydda" upp den lite. Då passar det här alternativet perfekt! 

  De av våra kunder som får fler barn, brukar fortsätta traditionen och addera ytterligare en ring för varje barn. 

  Titta på ringfingret till någon som har en stor familj - det är inte helt ovanligt att det sitter en hel hög med ringar där!

  Undrar du hur många ringar du kan bära på samma finger? Vår tidigare Personal Jewelry Shopper Halina bär åtta ringar på sitt ringfinger, och hon har fortfarande lite spelrum kvar till knogen, så tills du är där - kör på!

  Samla ringar på ett eget finger - "barnfingret"

  Ett annat vanligt alternativ är att man börjar man om på ett helt nytt finger och låter det få symbolisera barnen. Då kan en stack se så här vacker ut efter några år: 

  En vacker stack om fyra ringar! Tre ringar med gravyr (Handgraverad Goldie med diamanter, Handgraverad Goldie, Oval Goldie med gömd gravyr) och ett evighetsband med diamanter som bryter av! 

  Många av oss är ju faktiskt inte heller gifta, och då kan familjefingret bli precis det du väljer! 

  Vad är rätt för dig? 

  • Fundera på vad som är viktigast för dig. Är det att alltid kunna se smyckena själv, utan att gå till en spegel? Då kanske ringar är ditt bästa val.
  • Är du praktiskt lagd och vill vakna upp med ditt smycke varje morgon, utan att behöva ta av det? Då är troligtvis halsband eller ett par bekväma örhängen (som studs eller huggies) helt rätt för dig! 
  • En stor fördel med just ringar, som våra kunder älskar, är att de går att gravera. Jag tror att möjligheten till gravyr gör att många väljer just en ring som push gift. Ofta graverar man barnets namn eller födelsedatum i ringen. Å andra sidan kommer ett diamanthalsband alltid att hänga runt halsen, medan ringar kanske man inte har på sig när man skrotar runt hemma och är mammaledig. 

  Vilken ädelsten ska du välja? 

  • Det mest klassiska är förstås diamant - många äger inte så många diamanter sedan tidigare, och många tycker att det är speciellt med just ett diamantsmycke. Diamanter kommer naturligt i flera härliga, jordiga toner som jag och våra kunder älskar - vitt, champagne, choklad och mörk choklad. Vackra nyanser som är enkla att kombinera med dina framtida smycken!
  • De andra två ädelstenarna som är nästan lika klassiska som diamant, och som desssutom är hållbara nog att bäras varje dag och år efter år, är safir och rubin. Safir kommer i en uppsjö av färger - och när den är röd kallas den för rubin.
  • Det är populärt att ta reda på sitt barns födelsesten och välja den i sitt smycke - men tänk då på att många av dem inte är hållbara nog att bäras i varje-dag-smycken. Vill du att smyckena ska gå i arv till dina barn, bör hållbarheten på ädelstenen vara av hög prioritet.
  • Safirer finns naturligt i alla regnbågens färger och nyanser (från ljusblått till mörkblått, till lila, orange, gul och rosa) - så väljer du en safir har du både en mycket hållbar ädelsten och en uppsjö av färger att välja mellan! Fråga oss så kan vi visa. 

  Tänk på - checklista 

  Här kommer en liten checklista att tänka på. 

  • Fingrarnas storlek ändrar sig ofta under graviditet och födsel, så om du köper en ring innan barnet fötts, eller medan du fortfarande ammar - se till att den går att storleksändra 
  • Vill du ha smycken som du enkelt kan ta av och på, och som du alltid kan titta ner på utan att behöva använda en spegel? Då är ringar för dig! 
  • Vill du ha smycken du kan sova med och aldrig behöver ta av dig, inte ens i duschen? Satsa på ett kortare halsband eller örhängen med diamanter eller safirer.
  • Är du praktiskt lagd? Även då är troligtvis halsband eller ett par örhängen helt rätt för dig! Ringar kanske du inte har på dig när du skrotar runt hemma och är mammaledig. 
  • Vill du gravera en hemlig gravyr i ditt smycke? Då är en ring det självklara valet för dig!

  Kom ihåg: för oss som säljer smycken är detta bland de mest naturliga tillfällena att investera i ett fint smycke - just när familjen fått tillökning.

  Att markera födseln av sitt barn, som är bland de största stunderna man är med om i livet, med ett vackert ädelstenssmycke är för oss så självklart!  

  Vi hjälper dig gärna. Klicka på chattknappen, maila eller ring oss!

  Ta gärna en titt där vi samlat våra mest populära mammagåvor och pushpresenter. 

  Cecilia 

  •  Fingrarnas storlek ändrar sig ofta under graviditet och födsel, så om du köper en ring innan barnet fötts - se till att den går att storleksändra.

  You deserve fine jewelry!

  Varukorg