Den här sidan har begränsat stöd för din browse. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox
📞 08 16 64 64 - vår telefonlinje är alltid öppen!

 

Går du i förlovningstankar? Tänk på detta innan du friar

I den här artikeln får du väl valda, praktiska tips att tänka på när du väljer ring att fria med. Tipsen är baserade på många års erfarenhet av att guida par till deras perfekta förlovningsringar - och förstås, på insikter från när det inte riktigt blivit som tänkt. Men det mesta går att lösa! Nedan följer en checklista med aspekter att ta hänsyn till när du väljer ring att fria med. 


 Den här artikeln är skriven för dig som vill överraska din kärlek med ett frieri. 

En nätt solitärring och en slät guldring. En klassisk kombo! En underbar kundbild.

Generellt: håll det enkelt  

Om du inte fått tydliga indikationer på att din partner vill ha en ovanlig förlovningsring - håll det enkelt. 

Bland kvinnor är det faktiskt bara två ringmodeller som de allra flesta väljer mellan som förlovningsring: antingen en solitärring eller en sidostensring. Som vigselring till väljer de flesta en klassisk evighetsring (så kallad alliansring). 

Bland män är motsvarigheten den släta guldringen: rundade Casper Clean Ring eller raka Ben Ring. De allra flesta väljer någon av dessa två.

Se dig omkring på din arbetsplats, i mataffären, på släktmiddagen, på bussen. Sitter det en ring på vänster ringfinger hos den du möter? Om du tittar noga, så noterar du troligtvis att de allra flesta bär en variant av dessa ringar! 

En halv carat (0.50 CT) solitärring och en nätt evighetsring, så kallad alliansring, med diamanter. En klassisk och drömlik bröllopsringkombination! The Solitaire och Jade Petite Ring

Skillnaden mellan kvinnor och mäns förlovningsringar

Även om många kunder vänder sig till oss för att de har sett en helt annan ringmodell, så väljer ändå de allra flesta antingen en solitärring eller en sidostensring som Edith eller Elise som sin förlovningsring. (De kan mycket väl välja andra ringmodeller till andra tillfällen, däremot!) 

Hur kommer det sig? 

Utifrån min erfarenhet så är det de två ringmodeller som många kvinnor under sin uppväxt sett sina mormödrar, farmödrar och mammor bära - och det är de ringarna som vi har beundrat sedan vi var små flickor. När det äntligen blir vår tur att bära Ringen med stort R, så är det naturligt dessa två stilar på ringar vi dras till.

En solitärring symboliserar för många drömmen om en förlovning. Här underbara Subtle Sparkle Solitaire Ring med en halo av diamanter diskret gömd mellan klorna. 

En solitärring symboliserar för många drömmen om en förlovning. Den mer praktiskt lagda, som inte vill ha något som "sticker upp", väljer istället sidostensringen, som ger en vacker vintagekänsla samtidigt som den så tydligt signalerar kärlek och förlovning.

Vad tror du är anledningen till att just dessa två ringmodeller är så omtyckta vid förlovning?  

Edith Ring - en enkel och klassisk trestensring som blivit en av våra mest älskade förlovningsringar. 

För män är som nämnt den vanligaste förlovningsringen ett enkelt, slätt guldband - inte för tunn men inte heller för bred.

Varför har det blivit så att män dras till enkla guldringar? Min erfarenhet är att män inte är vana vid att bära varken ringar eller andra smycken innan de förlovat sig, och just det släta guldbandet blir en enkel och ren utgångspunkt att matcha till till exempel en klocka, men även till andra framtida smycken. 

De män som när de förlovar sig redan är vana vid att bära smycken är ofta de som vågar ta ut svängarna mer med sin förlovningsring. De väljer ofta en mer uppseendeväckande modell!

Ben Ring - en enkel, rak guldring som blivit en av våra mest omtyckta förlovningsringar för män. 

Mitt bästa tips är därför att hålla det enkelt. (Särskilt om din partner inte har gett dig några andra tydliga hintar.) Ringen du väljer kommer vara speciell - eftersom det är du som har valt den! 

Det kommer komma många tillfällen framöver att addera fler smycken till din partners smyckesamling - det lovar jag! 

Kom också ihåg, att efter frieriet lämnar de allra flesta par in sina ringar för gravering, vilket gör dem ännu mer speciella för just er. 

Många är oroliga för att välja fel storlek på ringen inför frieriet. Det behöver du inte vara! Här en privat bild som en kund skickat till oss efter ett lyckat frieri. Snart är det ni!

Några ord om ringstorlek 

När du väl har valt vilken ring du vill fria med, uppstår ofta nästa fråga - vilken ringstorlek har min älskling?
Detta är ett problem som vi enkelt kan lösa tillsammans. Det finns nämligen några enkla sätt att ta reda på rätt ringstorlek:
  1. Det lättaste är förstås om hon eller han redan bär ringar - då kan du enkelt mäta dem genom att följa denna guide. (Tänk på att notera vilket finger hon/han bär den ringen du mäter på - vänster ringfinger är ofta en kvart storlek mindre än höger, och ringfingrarna är generellt en hel storlek mindre än långfingret och pekfingret!) 
  2. Om du inte har någon ring att mäta kan du maila eller ringa oss, så guidar vi dig. Vi kommer ställa frågor om klädstorlek, längd och ibland skostorlek - och kan då hjälpa dig estimera en ringstorlek som är så nära som möjligt. 

Generellt - om du är det minsta osäker på ringstorlek, kontakta alltid oss. Även om nästan alla ringar går att storleksändra, så är det ju snopet om ringen är alldeles för liten och inte går på i frieriögonblicket - eller om den är alldeles för stor så guldsmeden behöver ta in den onödigt mycket i efterhand. Ju mindre justeringar som behövs göras i början av din rings liv, desto bättre!

Vackra Greta Ring - en variant på trestensring som är dekorerad med extra diamanter längs med ringbandet. Särskilt populär bland kunder i Norge!

Oroa dig inte - det kommer att gå bra!

Ringen är bara grädden på moset. Körsbäret på grädden.

Om du hellre vill att ni tillsammans väljer ut ring senare kan du alltid fria med en lånering från vårt showroom, och sedan välja förlovningsringar ihop efter frieriet. 

Det viktigaste är er kärlek till varandra - och nu är du på väg att överraska din älskade med en av de vackraste upplevelserna hon eller han någonsin kommer att få uppleva.

Det finns inget att oroa sig för. Du vet att din partner älskar dig, att ni älskar varandra - och nu är det dags att visa det för världen!

En vacker och lite mer ovanlig förlovningsstack. 

Jag hoppas att erfarenheterna och tipsen jag delat i den här guiden har varit värdefulla och att de kommer hjälpa dig i förberedelserna inför en av de största dagarna i ditt och ditt hjärtas liv (i dubbel bemärkelse). 

Vi hjälper dig gärna. Ring oss på +46 (0)8-16 64 64, maila online@mumbaistockholm.com eller boka tid i vårt showroom i Stockholm!

Och framförallt - stort lycka till. Det kommer gå såå bra!

XX 

Cecilia 

Lämna en kommentar

Vänligen notera att kommentarer godkänns innan de publiceras

You deserve fine jewelry!

Varukorg